Sunday, March 4, 2007

Skuffer og skap.
I dag vil jeg starte med å vise et av skapene jeg snekret for mange år siden. Her er det bare brukt sag, gjærsag, hammer, spiker, trelim og decoupagelim. Jeg laget vel de gangen en 8-10 skap som er ganske forskjellige, -det er mulig jeg viser noen av de andre skapene en annen gang.
Det som er problemet med å bare bruke håndverktøy er først og fremst skjøtene og nøyaktigheten. Derfor har jeg lenge ønsket meg en håndoverfres, og nå har jeg endelig gått til innkjøp av følgende utstyr:
En skikkelig fres, et stødig bord som fresen kan plasseres i og i tillegg en jig for å lage dovetails, som er slike skjøter som vist nedenfor.
I går laget jeg to skuffer til å ha i en Ikea TV-benk. (Det er disse skuffene som har de vakre skjøtene.) Jeg skal lage to slike skuffer til, så skal dere få se de ferdig plassert.
Jeg tror nok jeg var ganske anspent når jeg laget disse skuffene i går, for jeg var helt utslitt etterpå. Men så lenge resultatet ble bra får jeg tåle at det tar litt på nå i begynnelsen. Jeg er vant med å bruke elektriske sager, men en slik fres synes jeg er litt mer skremmende. Vil gjerne beholde alle de 10 fingrene mine!Jeg viser også en annen skuffe jeg har laget, den skal være til et skrin for belter og smykker som også er under produksjon. Å frese profiler og lage rominnedeler i skuffa gikk både raskt og greit.
For hver liten ny ting jeg får til med fresen må jeg opp og vise det fram til familien min, da er jeg stolt som en hane.

1 comment:

Laila said...

Så flink du er! Tenk å kunne sånt, da... Jeg tror det er best JEG holder meg til flatpakkene fra Ikea.
Mye flott her inne på bloggen din. Er ikke ferdig her, nei.
Ha en fin kveld.