Monday, March 19, 2007

Auksjonsfunn

I det siste har jeg vært på flere auksjoner, og det er virkelig underholdende tilstelninger. Det er så mye forskjellige folk som samles. Overraskende mange er eldre folk som kjøper pyntegjenstander som koster flere hundre kroner. En skulle kanskje tro at man har samlet nok nips når man begynner å dra på åra, men det virker ikke sånn. Det som er så morsomt med disse auksjonene er nettopp dette, -at vi som går der har så forskjellig smak. For jeg ser jo at sånn som vi sitter og undrer oss og flirer litt over andres kjøp, gjør jo de andre det samme over det "skrapet" jeg presterer å kjøpe. Ofte er det nesten medlidende blikk jeg møter når jeg selv synes jeg har gjort storkjøp og fått for eksempel rokokkostoler for under hundrelappen. Ja ja, jeg har mye restaureringsarbeid foran meg, jeg har fått tatt før-bildene av disse klenodiene, får bare håpe at jeg kommer så langt at det blir noen etter-bilder også.
Kista jeg kjøpte har jeg i hvert fall fått malt ferdig, og den er fylt opp med spill. Jeg viser før- og etter-bildene her, men fremhever også en del av håndverket med et par detaljbilder. Sidene på kistene er laget av 3-4 planker som er holdt sammen med en konisk kile, -mye arbeid dette! Så selv om dette ikke kan kalles en stas-kiste ligger det mye arbeid bak. Er allerede glad i den jeg.
Bildet som henger over kista er også et auksjonskjøp. Det var noe som ble med i en bunke amatørmalerier som sønnen min kjøpte. Når rammen ble spraymalet svart synes jeg bildet ble stilig det og.


10 comments:

Koselig koselig said...

Auksjoner er moro, jeg har vært på noen få, men har aldri bydd. Dessverre! Jeg får vel ta mot til meg og gjøre det en gang da :) Mange fine ting! Kanskje gamle folk handler fordi de har kvitta seg med masse ting??? Man vet aldri *ler*

majsan45 said...

Va fint det blev verkligen kanon ha det så bra Kram/Majsan

Hemma på landet said...

Tack, snälla. Det var inte så kul hos läkaren idag. Men jag får ta det lugnt.

Det där blev ju jättefint. Kram Stina

Annette T said...

Kjempefin kiste etter den ble hvit ja!!

moderncountry said...

Heisann ! Visste ikke om bloggen din jeg :) Tusen takk for ditt besøk og en veldig hyggelig kommentar! Her var det jammen mye interessant, både å lese og se. Den historien din om alle de menneskene på auksjonen ja, kan tenke meg det :) Hehe...vet du, jeg studerer Antikk og gammel kunst, og er jeg ferdig kan jeg også jobbe på auksjon, hos brukthandel eller hos en antikk forretning :) Pussig eller? Moro å høre at det er flere som faller for ting som er ganske så spesielle, og den kofferten hadde jo massevis av nostalgi! Hadde ikke turt å male den jeg da..Ha en fortsatt fin kveld, og kom gjerne igjen, hilsen Aina :))

Spets och snor said...

Hihi, du trodde jag skaffat mig en karl eller? Du, roffe som lämnade kommentaren HAR faktistk en egen blogg, cool gubbe vill jag påstå. http://rollesatelje.blogg.se/

Hulda said...

Så flott kista di ble! Fine ting du har oppå til pynt også. Ellers var det også mye fint å se på bloggen din! Hilsen Hulda på; http://huldals.blogspot.com

Pia..... said...

Ja den var fin ...så vackert arrangerat oxå...ha det så göt..

Ellie said...

Kista ble veldig stilig synes jeg, og bildet over er jo så nostalgisk og koselig!

Malinken said...

Hei! Takk for kommentar i bloggen min:-)Synes kisten ble utrolig fin som hvit! Har en lignende gjemt unna i boden. Nå vet jeg hva jeg skal gjøre med den! :-)