Friday, April 13, 2007

Kjøkkenet i sommerhuset mitt.

Sommerhuset vårt ligger på en øy i havgapet midt i Norge. Øya har noen få "pressområder" med ganske mye turisme. Men i vår lille vik er det bare noen sauebønder, en del gamle enker som nå bor på aldershjem om vinteren, og en annen "feriefamilie" som vi trives kjempegodt sammen med. Her har vi det virkelig bra. Er det sjøvær drar vi ut på storhavet og fisker, eller på holmetur. Øya har tusenvis av holmer og skjær, så her er det ikke vanskelig å finne seg sin egen badevik. Dette er mitt paradis!

Huset var i dårlig stand da vi kjøpte det for 7 år siden, men beliggenheten er kjempeidyllisk, og jeg så med en gang ut fra formen på huset at det hadde potensiale, selv om det så temmelig trist ut.
Har endelig fått scannet inn før-bildene fra kjøkkenet. Det var kledd med rosa plater. Som dere ser av bildene snakker vi her "Extreme makeover". Ytterveggen måtte skiftes ut fullstendig, mens de andre veggene hadde gammelt panel som ble sparklet og malt.
Nå har rosafargen måttet vike for kritthvitt panel, og det trives vi ganske mye bedre med!
Kjøkkenskapene lagde jeg ut fra noen fjøsvindu. De er gode og dype og rommer masse dekketøy. Med speil i vinduene får vi havutsikt også når vi ser innover i rommet:-) Lukkemekanismen er ganske enkelt en liten haspe, og det er brukt porselensknotter, fra Indiska tror jeg, til å åpne skapene.
Jeg laget en veldig enkel åpen hylle til å ha over komfyren. Og så har vi fått min mors gamle komfyr som har vært med på fem flyttelass og vært i bruk siden 1953. Da snakker vi kvalitet! Jeg har fått servert masse godsaker fra denne!
I den siste kroken som er ferdig har jeg hengt opp et vinskap som jeg har snekret. Hyllen under passer akkurat til å sette pappvinkartonger på, inni har vi vinglassene og på toppen sitter det tre luringer og følger med at ting ikke utarter.
Over døra inn til stua henger dette fatet. Mønsteret heter Grønn Blomst, tror jeg. Et uunselig hverdagsfat som jeg liker veldig godt, men jeg har dessverre bare denne ene asjetten og et ovalt serveringsfat av dette mønsteret

Det siste hjørnet av kjøkkenet er ikke riktig ferdig ennå, så det får jeg komme igjen til senere. Og gardinene satt jeg og applikerte i påska, så et bilde av vinduet får også komme senere.
(Får litt press over meg når jeg lover det nå:-))
Today I am showing some before- and after- pictures from the kitchen in our summer house. As you se we are really talking extreme makeover here!

9 comments:

Anna Lisa said...

HEi. Svar på det du skrev i bloggen min:) Tenkte eg bare ville sei at du har jo rett i at barna vil gjerne ha egen smak,og eg må nyte det nå mens hun er lita. Men min 14 år gamle datter liker heldigvis det samme som eg, så min erfaring er en annen.. Ellers,mykje fint her inne på bloggen din:) Ha en god helg.Klem

Hemma på landet said...

Tack, min vän!

Oj, vad fint du gjort.
Kram Stina

Anonymous said...

Hei

Å for en kosleig blogg du har og takk for hyggelig kommentar i min blogg. Har kost meg med denne nå og vil gjøre det igjen senere.
God helg til deg også.
NB Ser at vi liker litt det samme.. spennende og følge med deg på bloggen her.
Hilsen Tilonino

Mor Grethe said...

Så fint det ble. Heldige du som har sommerhus ved havet.

Milly said...

Åh - for en drøm!
Og så utrolig flink du er med innredning, det ser bare herlig ut...
Ha en god helg!

Karna said...

Så fint det er blitt, kjempe smart med de gamle vinduene til skap dør, lekkert!

Høres ut som en fantastisk øy, fred og ro, og det er det vi vil ha når vi er på hytten.....

Mia said...

For et herlig kjøkken dere har laget utifra det rosa rommet. Nydelig, sommerlig og sjarmerende. Stilig det skapet med vinduer. Og komfyren var herlig, den også.

anniche said...

Drømmmmmmmested, noe av det vakreste jeg har sett på lenge!!!!

Ida said...

Dette ble vakkert! (:
Bra jobba!
For en deilig stemning. (:
Kos dere der. (: