Wednesday, May 30, 2007

Prosjekt hagestoler-del 2

Så var det sidebordene på stolen min. Her brukte jeg panel med bredde 173mm. Jeg målte først ut 90cm midt på fjøla og saget et kutt på 19grader gjennom denne streken med elektrisk gjærsag.

På den andre enden saget jeg et kutt som gikk i 19grader i forhold til lengderetningen på fjøla. Dette kuttet blir da bakbenene på stolen. Jeg saget dette kuttet 5cm inn på fjøla, og lengden på selve kuttet ble da 15,5cm.
På den andre enden av sidefjølen laget jeg en avrunding som gikk over førstre og andre setefjøl, pusset dette litt til etter hvert når jeg la på setefjølene slik at det ikke ble en skarp kant her før resten av setefjølene fulgte 19 graders vinkelen. Setefjølene er 73mm brei.


Så var det frontfjøla. Bredden på ryggen på stolen er 421mm. Jeg legger til 2x18mm for sidefjølene/bakbena og 2x18 mm for frembena og får 493mm. Her synes jeg det er viktig at fjøla stikker litt utom, så jeg saget den på 500mm. Så bruker jeg ei lita skål til å tegne konturene jeg vil ha i fronten, (her er det jo mange varianter man kan ha.)

Konturene sages så ut med stikksag.

Jeg sager så ut det fremste setebordet, også det på 500mm men bredde 73mm, pusser fint begge disse delene og skrur de sammen.

Så skrur jeg på sidebordene (som nå også er pusset ned) 20mm innenfor ytterkanten på fronten, og sager et hakk inn til frontfjøl og sidebord på hver side på setefjøla.
Det begynner å ligne nå!

9 comments:

Solkatter & dammråttor said...

Men vad spännande det kommer att bli att se när den blir färdig. Jobba på! =)
Kram!

Petunia said...

Så flink du er! Følger spendt med:-)

Tonje said...

dette er utrolig spennende å følge med på..de blir sikkert kjempe fine når de er ferdig=) Du er virkelig flink!

Milly said...

Jeg er så imponert - tenk å ha sånne talenter! Den type stoler ser utrolig behagelige ut. Det blir spennende å se resultatet, det blir sikkert så flott!

GAWO said...

Petunia har lagt fram en ide om "Dugnads damene" ... en virkelig god ide ... for oss som kanskje trenger litt hjelp hist og her. Du er en mester i alt ser jeg. Imponerende. Jeg følger spent med videre på prosjektet ditt.

Emmeline said...

Prosjekt superflink...Er dypt og inderlig imponert. Følger med videre for dette vil vi se resultatet av!!!

mona said...

Skal si du er dyktig,ja !!! Så spennende å følge dette prosjektet ditt....har veldig lyst å prøve meg på noe sånt,en nabo her har lagd noen som vi stadig sender lange blikk etter....!Ønsker oss sånne,men plassen er jo ikke så stor da...så min samboer tror vi må vente litt,kan du skjønne det ??? Ikke jeg...hehe. Så til "rækve"-prosjektet mitt...har store planer for den i helgen,om ikke noe uventet dukker opp,så du må bare titte innom....kos deg så lenge,følger spent med :)

Dubbelörnen said...

Sitter här helt förstummad!! Så du snickrar ihop adironduckstolar??!!!

Mycket imponerande!!

Jag som försökt övertyga mannen min till detta... Har du funnit ritning til denna el gör du den på "egen hand"??

Klem

Chastity said...

You write very well.