Sunday, May 20, 2007

Pellargonier
Jeg fant en utrolig nettside for pelargonier, Svänska Pelargonsällskapet, men jeg blir likevel ikke klok på hvilke pelargonier det er jeg endelig har fått tak i. På begge står det at det er en zonal hybrid, og på nettet ser jeg at både Mårbacka og Dronning Ingrid er zonale arter, så kanskje jeg er på sporet av noe.
I høst og vinter skal jeg være flink og sette dem i en mørk kjeller, må bare finne et system på å minne meg selv om at de skal ha litt vann en gang i blant da også. Jeg har som dere skjønner store planer om at nå skal det endelig bli!
I dag skal jeg på et hagesenter og kjøpe et gjødsel som heter Blåkorn, jeg leste i en eller annen blogg at dette er bra gjødsel for pelargonier. Det er så dårlig utvalg av pelargonier i plantesentrene her i Midt-Norge, jeg tar gjerne mot gode råd for hvordan man skaffer seg disse gode gamle pelargoniene som er så høyreiste og fine. Sverige ser jo ut til å være et eldorado når det gjelder pelargonier, men det kan jo hende det finnes et hageselskap her i nærheten der det er pelargonier å oppspore privat.

20 comments:

Ida said...

Nydelige blomster i flotte potter.
Likte den gamle pannen veldig godt.
Fin pottskjuler det. (:
Fant så mye lekkert på bloggen din!
Kommer garnater igjen og igjen...!
Har linka til deg.
Håper at det er greit. (:

Pia..... said...

Hej..så fin pelargoniekruka..ljuvt och tufft på en gång..jag tycker pelargonier är jättefina... men är dålig på namn ...ha det så bra..PIA

Malinken said...

Nydelige bilder! Er på prøve og feile stadiet jeg også. Spent på å se om mine vil overleve vinteren, hvis de lever så lenge da.. *ler*
Lykke til, og god søndag!

Thea said...

Hei, flotte blomster. Ser at jeg må prøve det med blomster i en panne:)Har blitt så inspirert over all bloggene jeg leser at jeg måtte opprette en selv i helgen.:) Tenkte jeg skulle legge til bloggene som inspirerte meg. En av dem var din, så jeg håper jeg får lov til å lenke deg? Hilsen Thea:)

Emmeline said...

FOR en god ide med å bruke en gammel kaserolle til Pelargonia potte... Det skal jeg jammen huske på.
-Men først må jeg kanskje få tak i pelargonia, (he he)det er liksom en sånn blomst fra barndommen som jeg aldri har knyttet meg til... Men kanskje det er en god ide?

Hulda said...

Flotte graniumer du har! Jeg får blomster nå på de jeg klippet ned tidlig i vår.

Skrotmaja said...

Hej! Jag har precis hittat hit. Jag är alltdeles obevandrad i den här delen av bloggosfären. Du har i alla fall en alldeles underbar blogg som jag kommer att besöka många gånger om igen! Jag hoppas att du inte misstycker om jag lägger till din blogg i min lista över sådana jag tycker om?
Ha en bra dag! /Skrotmaja : )

Annettenett said...

Nydelige blomster!

moderncountry said...

Oj,det er jo sånne pelargonia jeg har det, men jeg husker selv ikke hva slags type det er. Ute har jeg også en ståendes, den har jeg fortsatt merkelapp på. Så de er vanskelige å holde liv i ja. Har ikke tenkt så mye mer på hva jeg skal gjøre med de til vinteren. Men de trives vel også inne? Har e ståendes i kjøkkenvinduet mitt. Tror jeg må ta meg en tur innom linken din for å få mer kunnskap.
Takk for tipset!

Gypsy Purple said...

Beautiful!!!!!

elin1976 said...

Tror disse er Ingrid. Jeg kjøpte akkurat like på lørdag. Synes bladverket ser så friskt og flott ut. Så stilig å ha dem i gryter. Har aldri tenkt på det før. Takk for tipset! Ha en fin dag. Klem fra E:O)

Mor Grethe said...

Så fint det ble. Kjøpte slike zink vegghengte kasser på lørdag til lekestua. Tenkte å ha pelargonia i dem, og ser det blir veldig fint. Fin bunad du har:o)

Solkatter & dammråttor said...

Jättefina pelargoner och krukor. Kul med kastrullen som blomkruka=)
Ktam!

StyggaLillaLoppan said...

den översta ser ut som Mårbackapelargon .

kram

Mikkeline said...

Oj, kanskje jeg har Mårbacka jeg nå da:) Håper det går bra med de nå da, det er så kaldt her at jeg teller på knappene om jeg skal ta de inn om natten, men jeg gjorde det bare den første natten etter at de var hengt ut. Takk for alle kommentarer, det er så koselig å høre fra dere!

Underbara små ting said...

Vilka fina pelargoner du har !

Kram Kram
Carina

Anonymous said...

Mårbacka och Drottning Ingrid är ju ganska lika varandra, men jag tycker att det ser ut som en Mårbacka.

Sylvia said...

Så fine de avlange krukkene var, til blomstene dine.
Og kjelen var da en original krukke!

Koselig koselig said...

Svakt rosa pelargonier er min favoritt. Og så røde... og hvite... og alle... :)

Bente said...

Hei, hei :) Jeg er SÅ imponert over snekkerferdighetene dine, stolene ble utrolig flotte! Jeg tipper det er en Mårbacka-pelargon du har, de er (men først i år, faktisk) ganske vanlige i hagesentrene rundt omkring. Mange mener forresten av Mårbacka og Dronning Ingrid er svensk og dansk variant av nøyaktig samme plante, jeg har begge deler og ser vel egentlig ingen forskjell ... enda ... jeg skal følge nøye med utover sensommeren :) Gleder meg til å komme innom bloggen din igjen, ha en fortsatt god sommer!