Sunday, April 29, 2007

Monogrammer i korssting.



Jeg har lenge beundret alle de fine monogrammene brodert i korssting på de franske bloggene. Noen er avanserte og forseggjorte i utformingen, mens andre er enklere utformet, -fint det også. Nå fant jeg endelig en nettside med oppskrift på hele alfabetet. På denne nettsiden er det masse andre enkle broderier som kan være koselig å sitte med i solveggen nå framover.....
Jeg synes det er så fint med hvitt broderi på grå lin. Jeg har prøvd å finne farget tellelin men har ikke lyktes med det, så jeg broderer på vanlig grå lin kjøpt hos Åhlens. Det blir ikke så lett å få det pent på slik lin. Jeg syr med enkel tråd over tre tråder, men av og til blir det bare to tråder. Ja ja, det er ikke meningen man skal sitte å granske stingene, man får se litt stort på det!

Før og etter-bilder av bord.

Dette stakkarslige bordet var det ikke akkurat rift om på auksjonen. Merkelig med den lille klaffen, og så bare på ene siden. Jeg blir litt fascinert av slike rarigheter. Hva har snekkeren tenkt med den klaffen? Hadde han egentlig tenkt å lage to, men så kom han ikke lenger?
Malt hvitt fikk det sin funksjon på leikeloftet vårt som er en slags hems der det nå spilles el.-gitar, -og blogges.



Inspirasjonsblogger.

Jeg oppdager stadig nye inspirasjonsblogger. Listen min med linker vokser og vokser.

I bloggen Agnes Shabby Chic fant jeg masse aldeles nydelige interiørbilder i Shabby Chic stil.




I bloggen Min lilla veranda viser Marie bilder fra sitt skjønne hjem som er under renovering og dessuten er hun dekorasjonsmaler og lager blant annet skilt og dekorerer møbler, - for eksempel med tekst på skuffene. Kjempestilig.




I bloggen Vintage viser Johanna inspirerende bilder fra sitt vakre hjem og spennende auksjonsfunn som hun dekorerer med der.



Friday, April 27, 2007

Håpløse krukker?

Sist jeg var på auksjon gjorde jeg noe jeg aldri hadde trodd jeg ville gjøre. Jeg kjøpte en eske med usett skrot til 40 kroner. Tidligere har jeg bare prist meg lykkelig for at det ikke var meg som skulle ha med meg slikt skrot hjem. Årsaken til at jeg slo til denne gangen var et stilig blått støvbrett i metall som lå på toppen av eska, (det hadde kostet 190 i bruktbutikken, -prislappen sto på). Bortsett fra at vi fikk oss mang en god latter over gyselige pyntegjenstander og fat som lå i eska fant vi en smart tekoker som vi bruker daglig og dessuten disse håpløse krukkene i gult og blått, (Heia Sverige!). Men, hmm, formen var jo grei, og sprayboksene sto jo oppi hylla på verkstedet mitt. Det gikk litt sport i det, -disse har da potensiale tenkte jeg. Jeg startet med et lag heftgrunn, sprayet de først svart og så med litt sølvgrått til slutt.
Jeg synes ikke de ble så verst jeg!
Dette prosjektet var det nok bloggingen som inspirerte meg til å gjennomføre, -hadde det ikke vært for den ville det vel gjerne bare ha blitt med tanken. Noen som kjenner seg igjen?

Shopping

Tusen takk for alle gode råd for shoppingturen min til Oslo. Jeg får kvittere med å vise frem noen av funnene mine.
Først noen nostalgiske stoffer fra Kathrines Quiltestue. Jeg falt så fullstendig for stoffet til høyre, tror kanskje mora mi hadde en kjole i noe lignende stoff da jeg var lita. Det er rart med barndomsminner hvor mye de betyr.

Et smykkeskrin til dattera mi fant jeg på butikken "Ting med Sjel" i Henrik Ibsens gate, (tidligere Drammensveien.) Jeg synes dette både var stilig og veldig lurt innredet.



Så til slutt grått linstoff fra Åhlens og et bånd fra Country Chic som jeg skal bruke til noen stoler.

Ja, ja jeg har fått nok av traving i butikker for ei stund jeg nå, hjemme er best det er i hvert fall sikkert!

Saturday, April 21, 2007

Nyoppdagede blogger.

Jeg satte veldig pris på at Karna skrev om min blogg i går, det førte til at jeg fant mange nye blogger som jeg ikke har vært på før. Takk Karna!
Så i dag vil jeg presentere noen av de bloggene som er nye for meg.
Når jeg tror at jeg har funnet det som er av skandinaviske interiørblogger så viser det seg at slik er det ikke, -den er visst uendelig denne bloggverdenen...

Nyt blant annet de nydelige bildene fra en hageutstilling i Lantlivet .

Bloggen Solkatter&Damråttor viser masse gamle fine ting med og uten blonder.

Lantlig Charm viser noen inspirerende bilder fra butikken sin. (Klikk på bildet for å se hvor mye fint det var her!)

På bloggen In my mothers name er det flere strikkeprosjekter med fantastiske fargekombinasjoner.

Hem&Hjärta har masse herlige interiørbilder.

Thursday, April 19, 2007

En hel dag alene med shopping i Oslo.


Neste uke har jeg en hel dag alene i Oslo. Det hadde vært fint med noen gode råd angående shoppingrute. Jeg er alltid innom Shabby når jeg er i Oslo, den butikken er så inspirerende, men ellers blir det mye leiting og gåing, så jeg har tatt et lite søk på nettet. Og da er planen foreløbig å starte på Vika Terasse, så ta Bygdøy alle, Frognerveien, Riddervoldsgate med Kathrines Quiltestue og Trier bak slottet, Shabby i Niels Juels gate og så tror jeg det er noen fine (men dyre?) butikker i Skovveien, så jeg tar kanskje den bortover mot Hegdehaugsveien og Bogstadveien. Jeg tar gjerne mot gode råd her, enten om butikker som ligger i dette området eller andre butikker som bare må besøkes. Det er vel kanskje mye snobbebutikker i dette området, men det er en bruktbutikk i Hegdehaugsveien , den ligger like ved Lysthuset som jeg også må besøke.
Bildet er fra Laura Ashley som jeg har funnet ut ligger på Vika Terasse, jeg har ikke vært der før.

Monday, April 16, 2007

Nye auksjonsfunn.

Forrige uke var jeg på auksjon igjen. Første gang jeg gikk rundt og tittet på varene tenkte jeg at det var ikke noe særlig for meg i dag, men at jeg kunne jo sette meg ned med strikketøyet, det er jo bra undeholdning. På andre runden la jeg merke til at det var jo en del skrin som jeg kunne tenke meg. Jeg og datteren min diskuterte hvilke av skrinene som var finest og som jeg skulle satse på, og tenk så ble de så billige, -fra 50 til 200 kroner pr. stk at jeg kjøpte fem. På den tredje runden før auksjonen startet så jeg det, -Bildet. Det bare måtte jeg ha. Det het Fiskergutt, og jeg synes det var helt nydelig. Det passer jo perfekt på rommet til min "Fiskergutt" på Sommerhuset, (når det etter hvert blir ferdig restaurert). Jeg bestemte meg for å gå opp til 300kroner for bildet, men var overbevist om at alle på auksjonen hadde jo sett seg ut dette. -Og så fikk jeg det for 100 kroner sammen med en gammel røde-kors sekk og noen stygge fat. Åh så heldig jeg følte meg!

Jeg kjøpte også et posthorn til en hundrings og en vaskestol som jeg bare betalte 260 kroner for. Jeg var ganske fornøyd da jeg kom hjem den kvelden ja!





Sunday, April 15, 2007

Maritimt.

Maritim inspirasjon fra Chateau de Sable.







Friday, April 13, 2007

Kjøkkenet i sommerhuset mitt.

Sommerhuset vårt ligger på en øy i havgapet midt i Norge. Øya har noen få "pressområder" med ganske mye turisme. Men i vår lille vik er det bare noen sauebønder, en del gamle enker som nå bor på aldershjem om vinteren, og en annen "feriefamilie" som vi trives kjempegodt sammen med. Her har vi det virkelig bra. Er det sjøvær drar vi ut på storhavet og fisker, eller på holmetur. Øya har tusenvis av holmer og skjær, så her er det ikke vanskelig å finne seg sin egen badevik. Dette er mitt paradis!

Huset var i dårlig stand da vi kjøpte det for 7 år siden, men beliggenheten er kjempeidyllisk, og jeg så med en gang ut fra formen på huset at det hadde potensiale, selv om det så temmelig trist ut.
Har endelig fått scannet inn før-bildene fra kjøkkenet. Det var kledd med rosa plater. Som dere ser av bildene snakker vi her "Extreme makeover". Ytterveggen måtte skiftes ut fullstendig, mens de andre veggene hadde gammelt panel som ble sparklet og malt.




Nå har rosafargen måttet vike for kritthvitt panel, og det trives vi ganske mye bedre med!
Kjøkkenskapene lagde jeg ut fra noen fjøsvindu. De er gode og dype og rommer masse dekketøy. Med speil i vinduene får vi havutsikt også når vi ser innover i rommet:-) Lukkemekanismen er ganske enkelt en liten haspe, og det er brukt porselensknotter, fra Indiska tror jeg, til å åpne skapene.
Jeg laget en veldig enkel åpen hylle til å ha over komfyren. Og så har vi fått min mors gamle komfyr som har vært med på fem flyttelass og vært i bruk siden 1953. Da snakker vi kvalitet! Jeg har fått servert masse godsaker fra denne!
I den siste kroken som er ferdig har jeg hengt opp et vinskap som jeg har snekret. Hyllen under passer akkurat til å sette pappvinkartonger på, inni har vi vinglassene og på toppen sitter det tre luringer og følger med at ting ikke utarter.
Over døra inn til stua henger dette fatet. Mønsteret heter Grønn Blomst, tror jeg. Et uunselig hverdagsfat som jeg liker veldig godt, men jeg har dessverre bare denne ene asjetten og et ovalt serveringsfat av dette mønsteret

Det siste hjørnet av kjøkkenet er ikke riktig ferdig ennå, så det får jeg komme igjen til senere. Og gardinene satt jeg og applikerte i påska, så et bilde av vinduet får også komme senere.
(Får litt press over meg når jeg lover det nå:-))
Today I am showing some before- and after- pictures from the kitchen in our summer house. As you se we are really talking extreme makeover here!

Wednesday, April 11, 2007

Små glimt fra sommerhuset

Nå er vi hjemme fra påskeferie og i gang med hverdagen igjen. Været var forferdelig dårlig siste del av påska med storm i bygene flere dager på rad. Det ble mye inneliv, så det var godt vi hadde med symaskin, koffert med stoffer og masse bøker.
Desto finere var det da det stilnet og ble finvær på søndag og mandag. Da var det turer i fjæra, fisking og holmetur. På den ene turen var det ni havørner som svevet over hodene på oss, og på holmeturen så vi både ørnereir og et grågåsegg med 5 egg.
Jeg fikk tatt en del bilder av de krokene av huset som er ferdige, men jeg må få scannet inn noen før-bilder før jeg viser dem i bloggen. Vi har enda mye restaureringsarbeid igjen.....
Jeg får vise noen andre bilder i dag.

"Borden" på den medtatte ovnen vi fyrer med i stua.



På verandakosen på søndag, med restene av påskeegget fra rebusløpet kvelden før oppdaget jeg at egget til dattera mi matchet strikketøyet hennes, og mitt egg matchet quilten vi satt på.

En rørende gave mannen min fikk på bursdagen sin av de to minste for et par år siden.

Tuesday, April 3, 2007

Vakre blogbilder

Nå er vi hjemme igjen fra fjellturen. Vi har hatt en nydelig tur over Dovre, masse overveldende naturinntrykk og mange trivelige mennesker på de selvbetjente hyttene. Vi har bare brukt betjente hytter i påska før, men konklusjonen etter denne turen er at det er de selvbetjente vi trives best på. Det er mye mer kontakt mellom gjestene på slike hytter.


Jeg måtte selvsagt en snartur rundt på bloggene da vi kom hjem i går, men rakk ikke å kommentere på noe, bare kikket (får ta det igjen etter påske).

I dag reiser vi ut til sommerhuset vårt som ligger helt ute i havgapet. Det er sesongstart der nå. Jeg synes denne måten å feire påska på er helt perfekt. Først oppsøke enda mer snø enn vi har rundt husene her hjemme, så rett ut til våren der ute. Eneste strek i regningen er at været og værmeldingene er dårlig her. Men vi tar med oss symaskina og en koffert med stoff, -og jeg har kjøpt meg to interiørblad som jeg ikke har lov til å åpne før i kveld når vi er kommet oss i orden der ute. Jeg skal få tatt noen bilder av huset vi restaurerer der ute, så får jeg prøve å scanne inn før-bildene og vise før-etter-bilder etter påske. Det er det jeg selv liker best å finne på bloggene, og det tror jeg det er mange som er enig i.
I dag får jeg stjele litt fra andre blogger. Den australske bloggen Absolutely Beautiful viser blant masse andre nydelige bilder disse bildene fra en svensk dame som heter Charlotte. Jeg fant ikke noen link til henne på denne bloggen, så hvis noen vet av denne bloggeren jeg veeeldig interessert i et tips. Rart å tenke på; fra Sverige via Australia til Norge. Ja, ja sånn er denne blog-verdenen.
Kjempestilig med et så grovt bord under vaskene som på det øverste bildet. Da slipper man jo å bekymre seg for at vanndråper ødelegger bordoverflaten.

Tenk å ligge her å dra seg da, - med en bunke interiørblad innen rekkevidde kanskje?

Hvitt, hvitt, hvitt! Flott og stemningsfullt.
Men det er jo artig med litt farger også som butikkfasaden nedenfor. Jeg falt litt for dette fotografiet av Jose Lampreia.

Fortsatt god påske til alle blog-venner!